Premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona, gosp. Miralem Galijašević posjetio je Dom zdravlja Vareš. Radnoj posjeti se pridružio i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline kantona,  gosp. Fahrudin Brkić. Radnom sastanku pored menadžmenat Doma zdravlja prisustvovao je i predsjednik Upravnog odbora gosp. Adis Hrvat.

Menadžment Doma zdravlja Vareš je upoznao premijera i ministra  sa trenutnim stanjem unutar ustanove, pozitivnim efektima koji su se desili u posljednje dvije godine, kao i sa potrebom utopljavanja centralne zgrade (zamjena fasadne stolarije i termoizolacije objekta) kao i nabavka adekvatnog sanitetskog vozila. Upućena je iskrena zahvalnost premijeru Miralemu Galijaševiću za nesebičnu podršku koju je pružio Domu zdravlja Vareš. Podrška premijera je rezultirala puno boljoj finansijskoj situaciji, kako kroz poboljšanje ugovora sa Zavodom Zdravstvenog Osiguranja Ze-Do kantona tako  i kroz nabavku savremene opreme, a sve u cilju što bolje zdravstvene zaštite stanovništva Općine Vareš.

Dobru vijest koju nam je prenio premijer Miralem Galijašević jeste ta da će biti odobrena finansijska sredstva od strane Vlade Ze-Do kantona  i Ministarstva zdravstva Ze-Do kantona za nabavku ultrazvučnog aparata kao i iznalaženja rješenja za potrebno utopljavanje objekta i nabavku sanitetskog vozila u narednom periodu.

Premijer je na kraju sastanka zaželio uspješan rad svim radnicima ustanove uz obećanje za daljnju podršku u svim procesima rada kao i ponovno viđenje u što skorije vrijeme

.